Om oss

Vår förskola ligger i bottenplanet på ett hyreshus vid Lussebäckstorget i närheten av Miatorp.  I förskolans närhet finns flera fina lekplatser som vi besöker ofta.

För närvarande har vi tre avdelningar: 1-2 årsgrupp, 3-årsgrupp och 4-5 årsgrupp.När du tar steget in på vår förskola möts du av doften av mat och nybakt bröd. I köket som ligger i förskolans mitt lagar vår kock all vår mat.

Vi tror på det kompetenta barnet

Barn är kompetenta – de vill, kan och har förmågan att själv söka kunskap. Hos oss får barnen tid och möjlighet att med alla sina sinnen utforska omvärlden. Deras nyfikenhet, upptäckarglädje och delaktighet är grunden för all inlärning.

Det är i mötet med en utmanande miljö samt med barn och vuxna som utveckling och lärande sker. Hos oss får barnen vara sig själv utifrån sina förutsättningar. Vi är alla olika och vi ser våra olikheter som en tillgång som berikar oss. Genom att lära känna barnen och deras sätt att lära och utvecklas, kan vi se till att ditt barn blir till sitt bästa jag!

Den goda maten

Hos oss får ditt barn hemlagad mat från grunden. Allt som serveras på Lussebäckens förskola är tillagat i huset, och när ni kommer på morgonen är det inte ovanligt att det doftar av nybakat bröd. Vår kock Ann-Sofi Nilsson skapar varje vecka en varierad och spännande meny som lockar barnen att prova nya smaker. Att maten ska se god ut och vara färgrik är en självklarhet hos oss.

Femtio procent av alla råvaror som vi köper in är ekologiska, och så långt det är möjligt väljer vi närodlat. Minst en gång i veckan serverar vi helt vegetarisk mat och vi tar självklart hänsyn till allergier och religiösa aspekter på maten.

De större barnen tar mat från en buffé som dukas upp vid sidan om matborden. Både de och de mindre får själva lägga upp på sin egen tallrik. På så sätt lär sig barnen hur mycket de orkar äta. Det kan också vara lättare att smaka av en liten klick än en stor när man känner sig osäker på en ny rätt…